close
Per-Magnus Persson in action
Per Magnus Persson in action.
Vi presenterer Per Magnus Persson
Per Magnus Persson har vært med i Johnér helt fra starten, og fortsetter å være en av våre mest toneangivende fotografer. I følge ham selv er hans favorittmotiv mennesker, stilleben og innredning, men vi som betrakter bildene hans fra utsiden vil nok beskrive han som en som skildrer det gode i livet. Bilder som får oss til å lengte bort.

Per Magnus Persson var som 24 åring assistent for selveste Irving Penn i New York. En av hans viktigste erfaringer fra den tiden, er at man alltid må forberede seg nøye før oppdraget, og deretter ta dagen som den kommer og med et smil.
Per Magnus om et minne fra Irving Penns studio i New York:
"Vi fotograferte et portrett av skuespilleren Donald Sutherland, og mr Penn og mr Sutherlands stylist kranglet om frisyren. Penn ville ha den rufsete mens stylisten ville ha en pen, velkjemmet og stilig look. Penn rufset til håret, hvilket medførte at stylisten ilte til med kammen og fikk plassert hårstråene rett og nøyaktig. Penn vant til slutt den litt merkelige kampen om plassering av Sutherlands hårlokker, nå med en litt lei skuespiller ved sin side. Portrettet i Vogue ble til slutt av det rufsete slaget."
Vi har laget et utvalg av noen av våre favorittbilder tatt av Per Magnus. Klikk på noen av bildene nedenfor, så kommer du til hele utvalget.