Behind the scenes under fotografering

BAK KULISSENE


Samproduksjon med kommunikasjonsbyrået Byn om et følsomt tema


For å være en bildeleverandør som ligger i forkant og speiler samfunnet her og nå, må vi av og til skildre mer alvorlige temaer. Bli med bak kulissene når vi sammen med kommunikasjonsbyrået Byn, på oppdrag fra Länsstyrelsen i Östergötland, tar fatt på oppgaven med å visualisere en informasjonskampanje om det tunge temaet kjønnslemlestelse.

Våren 2023 fikk Johnér æren av å samarbeide med Byn Kommunikasjonsbyrå, som hadde fått et viktig oppdrag fra Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck ved Länsstyrelsen i Östergötland. De ønsket å spre kunnskap om kjønnslemlestelse for å forebygge denne forbrytelsen og få flere utsatte jenter og kvinner til å søke hjelp. Dette ble gjort gjennom en omfattende informasjonskampanje. Byn fikk i oppgave å produsere en nettside, brosjyrer, plakater, digitale skjermer og innlegg i sosiale medier. Og til dette trengtes de riktige bildene.

Den omfattende informasjonskampanjen er nå rullet ut både til allmennheten og til skoler, barnehager, helsevesenet, sosialtjenesten og rettsvesenet.


» Sjekk ut kampanjen på www.könsstympning.se

Jakten på egnede bilder

Da Byn Kommunikasjonsbyrå kontaktet oss, hadde de allerede søkt etter passende bilder til prosjektet hos ulike bildebyråer.

– Da vi hadde satt en bildestemning og skulle utvikle skarpe forslag, kontaktet vi blant annet Johnér for å høre om modellene godkjente at vi brukte bildene i en kampanje om kjønnslemlestelse. Flere sa nei, og da begynte vi å diskutere en konkret fotografering til kampanjen. Johnér viste seg å være en perfekt samarbeidspartner, sier Fanny, produksjonsleder i Byn.


Behind the scenes under fotografering

Her hos Johnér ble vi enige om at det var best å lage nye bilder der modellene var med på temaet fra starten.

– Det er alltid best å tilpasse kampanjen til kunden. Länsstyrelsen trengte kvalitative, autentiske og nære bilder innenfor budsjettet. Det var naturlig for oss å organisere det, sier CEO og fotograf Mårten Johnér.

Å realisere visjonen sammen

Byn kom med en klar idé for bildespråket, og sammen gjorde vi visjonen til virkelighet. Det skulle føles at bildene var tatt i Sverige, med miljøer som føles kjente for målgruppen – utsatte jenter og kvinner, pårørende og yrkesutøvere i alle deler av landet.

Det ble lagt stor vekt på å fremstille personene på bildene som stolte, snarere enn utsatte: frie unge kvinner med en positiv fremtid. Johnér castet modellene, som alle syntes det var verdifullt å være med. Til bildene av helsepersonell ønsket vi å finne ekte fagfolk, og det gjorde vi.

Behind the scenes under fotografering

Et vellykket resultat

– Både vi og kunden er veldig fornøyde med bildene. De brukes i alle enhetene vi har utviklet i kampanjen, sier teamet i Byn.


Og hvordan gikk samarbeidet?

– Det har vært veldig hyggelig å jobbe med Johnér. Dere har vært fleksible, raske, lydhøre og kommet med gode innspill. Ikke minst var det svært verdifullt at dere så raskt kunne komme opp med flere utmerkede modeller og locations.

IMA243194 - Lege i dialog med pasient IMA243190 - Tre jenter som spiller videospill og ler
IMA243199 - Tre tenåringsjenter går sammen i skolegården IMA243207 - Portrett av en kvinne på en jernbaneperrong

Har du også lyst til å skape noe sammen?

Vi i Johnér liker å jobbe tett med kundene våre og skaper gjerne bilder i henhold til dine spesifikke behov og ønsker. Vi tar selvfølgelig hensyn til budsjettet ditt. Vi tar på oss alt fra forretningsbilder og personalportretter til større produksjoner der vi sørger for å finne passende modeller og locations.

Kontakt fototeamet!